Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
60-7986
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Înscrieți-vă
LA NEWSLETTER

Pentru a primi ultimele noastre noutăți și idei, vă rugăm completați adresa dumneavoastră de e-mail:

Infografică

Lumini de avertizare, care indică activarea diferitor sisteme

Automobilele moderne sunt echipate cu numeroase sisteme electronice, fiecare din ele având indicatoarele sale de avertizare. Un automobil are în total peste o sută de simboluri indicatoare. Aici vă vom spune în detalii despre ele. Să începem cu semnele care indică dacă sistemul este pornit sau oprit.

Mai multe informații
Tipuri de motoare populare în Europa în prima jumătate a anului 2018

Ce tipuri de motoare au fost cele mai populare în țările din UE & AELS în primele șase luni din 2018?

Ce procent dintre aceste motoare sunt instalate pe automobile? În ce țară sunt cele mai multe automobile cu propulsie alternativă?

Infograficele noastre vă vor ajuta să obțineți răspunsuri la toate aceste întrebări.

Mai multe informații

Piese de schimb populare

Injectoare diesel defecte: simptome și preț manoperă schimb

Printe funcțiile sistemului de injecție se numără alimentarea cu combustibil, reglarea cantității de combustibil, ajustarea timpului de injecție și presurizarea combustibilului. Păstrând injectoarele în stare perfectă de funcționare, reduceți consumul de combustibil, păstrații emisiile curate și evitați cheltuielile inutile cu reparația motorului. Injectoarele diesel au, de obicei., o durată de viață mai mică, ceea ce înseamnă că pentru o performanță optimă a motorului, acestea vor trebui înlocuite mai des. Durata de viață a unui injector diesel de calitate este de 150 000 km. Când se apropie acest termen, ele trebuie verificate de către profesioniști, iar dacă este cazul – înlocuite.

Mai multe informații
Senzorul de temperatură al lichidului de răcire: rolul acestuia, indicii defecțiunilor și cum să-l verificați

Fiecare șofer știe că lichid de răcire sau antigel este foarte important pentru menținerea unei temperaturi optime de funcționare a motorului. Dar cum știe sistemul de răcire dacă motorul funcționează sau nu la temperatura corectă?
Aici intră în acțiune senzorul de temperatură a lichidului de răcire, iar mai jos vă voi explica ce este acesta, cum funcționează, cum îl verificăm și ce simptome are mașina dacă senzorul de temperatură este defect.

Mai multe informații

Sfaturi utile

Ce conține trusa de prim ajutor pentru autovehicule conform legislației

Chiar dacă sperăm să nu avem vreodată nevoie de ele, extinctor auto, trusa medicală auto și triunghiurile reflectorizante sunt accesorii pentru auto care nu trebuie să lipsească, indiferent dacă pleci doar până la muncă sau pe distanțe mai lungi.

Mai multe informații
Ce înseamnă frânarea cu motorul și dacă aceasta are vreun impact negativ asupra automobilului

Ai auzit și tu vorbindu-se în stânga și în dreapta de frâna de motor și cât este aceasta de eficientă, cum te ajută să economisești combustibil și să îți prelungești durata de viață a discurilor și plăcuțelor de frână? Dar habar nu ai ce înseamnă frâna de motor și cum se face aceasta? Ei bine, în acest articol îți voi explica tot ce trebuie să știi despre acest tip de frânare și cum să o realizezi corect.

Mai multe informații

Noutăți

De ce automobilele diesel își pierd popularitatea în Europa

În prezent, în majoritatea țărilor europene a scăzut cererea de automobile diesel. Se presupune că această tendință va persista și în următorii ani. Să vedem care este motivul acestui fenomen.

Mai multe informații
Jaguar câștigă premiul “Automobilul european al anului” pentru prima
dată în istoria sa

Câștigătorul concursului “Automobilul anului” a fost anunțat în Geneva. În anul 2019 acesta este crossover-ul electric Jaguar I-Pace. Este pentru prima dată când un automobil al acestui brand britanic obține acest premiu.

Mai multe informații

Glosar

Ce este senzorul de ploaie într-o mașină

Orice șofer știe că un parbriz curat este vital pentru siguranța la drum, atât a noastră, cât și a celorlalți participanți la trafic. Și aici nu ne referim doar la praf și murdărie, ci și la picăturile de ploaie, care restricționează la fel de mult vizibilitatea conducătorului auto.

Mai multe informații
Airbag

Airbag (perna de siguranță) este un element de siguranță pasivă, menit să minimalizeze riscul de rănire în cazul unui accident rutier.

Mai multe informații

Diagnosticare

Lichidul de servodirecție: cum să-l alegeți și să-l schimbați

Durata de exploatare a servodirecției este prevăzută pentru durata integrală de exploatare al unui automobil, dar numai în cazul în care dacă sistemul nu are scurgeri de lichid de lucru. Folosirea uleiului care nu corespunde standardelor sau înlocuirea lui cu întârziere sunt cauzele cele mai frecvente ale defectării servodirecției. Citiți articolul nostru ca să știți cum să evitați greșelile la alegerea și înlocuirea lichidului hidraulic.

Mai multe informații
Supraîncălzirea discurilor de frână: simptome, cauze, soluționarea problemelor

Una dintre cele mai obișnuite defecțiuni ale discurilor de frână este supraîncălzirea lor. În caz de supraîncălzire, temperatura discului atinge valori critice, astfel încât plăcuța de frână începe să alunece pe disc, iar eficiența sistemului de frânare este redusă la minimum.

Mai multe informații