Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Înscrieți-vă
LA NEWSLETTER

Pentru a primi ultimele noastre noutăți și idei, vă rugăm completați adresa dumneavoastră de e-mail:

Infografică

Lumini de avertizare, care indică activarea diferitor sisteme

Automobilele moderne sunt echipate cu numeroase sisteme electronice, fiecare din ele având indicatoarele sale de avertizare. Un automobil are în total peste o sută de simboluri indicatoare. Aici vă vom spune în detalii despre ele. Să începem cu semnele care indică dacă sistemul este pornit sau oprit.

Mai multe informații
Tipuri de motoare populare în Europa în prima jumătate a anului 2018

Ce tipuri de motoare au fost cele mai populare în țările din UE & AELS în primele șase luni din 2018?

Ce procent dintre aceste motoare sunt instalate pe automobile? În ce țară sunt cele mai multe automobile cu propulsie alternativă?

Infograficele noastre vă vor ajuta să obțineți răspunsuri la toate aceste întrebări.

Mai multe informații

Piese de schimb populare

Sfaturi utile

Sfaturi de condus pe timp de iarnă

O atenție specială este necesară din partea șoferului pe timp de sezon rece. dacă sunteți distrași de la drum chiar pentru câteva secunde, acest lucru poate duce la un accident rutier. Iată că aici vă sfătuim la ce să fiți atenți la drum pe timp de iarnă și cum să evitați necazurile.

Mai multe informații
Cum să-ți pregătești vehiculul pentru iarna: sfaturi de la experți

Mașina și sistemele ei necesită o atenție specială în timpul sezonului rece. Multe dintre componentele și sistemele mașinii trebuie să funcționeze în condiții de multă murdărie, motiv pentru care se pot strica repede. Pentru a preveni acest lucru, vă putem oferi unele sfaturi despre cum vă puteți pregăti mașina pentru sezonul rece.

Mai multe informații

Noutăți

De ce automobilele diesel își pierd popularitatea în Europa

În prezent, în majoritatea țărilor europene a scăzut cererea de automobile diesel. Se presupune că această tendință va persista și în următorii ani. Să vedem care este motivul acestui fenomen.

Mai multe informații
Jaguar câștigă premiul “Automobilul european al anului” pentru prima
dată în istoria sa

Câștigătorul concursului “Automobilul anului” a fost anunțat în Geneva. În anul 2019 acesta este crossover-ul electric Jaguar I-Pace. Este pentru prima dată când un automobil al acestui brand britanic obține acest premiu.

Mai multe informații

Glosar

ABS

ABS (sistemul de frânare antiblocare) este un sistem care previne blocarea completă a roților automobilului la frânarea bruscă.

Mai multe informații
Steptronic

Steptronic este o funcție de schimbare manuală a vitezei pe o transmisie automată. A fost creată în 1996, de producătorul german ZF Friedrichshafen AG, după proiectul companiei BMW. Poate fi întâlnită la mașinile BMW, Mini, MG și Rover. Treptele de viteză pot fi schibmate folosind schimbătorul de viteze sau butoanele de pe volan.

Mai multe informații

Diagnosticare

Lichidul de servodirecție: cum să-l alegeți și să-l schimbați

Durata de exploatare a servodirecției este prevăzută pentru durata integrală de exploatare al unui automobil, dar numai în cazul în care dacă sistemul nu are scurgeri de lichid de lucru. Folosirea uleiului care nu corespunde standardelor sau înlocuirea lui cu întârziere sunt cauzele cele mai frecvente ale defectării servodirecției. Citiți articolul nostru ca să știți cum să evitați greșelile la alegerea și înlocuirea lichidului hidraulic.

Mai multe informații
Supraîncălzirea discurilor de frână: simptome, cauze, soluționarea problemelor

Una dintre cele mai obișnuite defecțiuni ale discurilor de frână este supraîncălzirea lor. În caz de supraîncălzire, temperatura discului atinge valori critice, astfel încât plăcuța de frână începe să alunece pe disc, iar eficiența sistemului de frânare este redusă la minimum.

Mai multe informații