• SHOP
  • CLUB
Testați contul premium
0
Garajul meu
Adăugă vehicul
0
Articole #78-0553
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Motor de mașină

Ce înseamnă frânarea cu motorul și dacă aceasta are vreun impact negativ asupra automobilului

Ai auzit și tu vorbindu-se în stânga și în dreapta de frâna de motor și cât este aceasta de eficientă, cum te ajută să economisești combustibil și să îți prelungești durata de viață a discurilor și plăcuțelor de frână? Dar habar nu ai ce înseamnă frâna de motor și cum se face aceasta? Ei bine, în acest articol îți voi explica tot ce trebuie să știi despre acest tip de frânare și cum să o realizezi corect.

Mai multe informații

Înlocuirea uleiului de motor: frecvența și costurile

Uleiul este unul dintre cele mai importante lichide ale mașinii, iar de starea acestuia depinde buna funcționare a motorului. Toți șoferii știu că la un moment dat vor trebui să schimbe uleiul de motor, dar puțini știu exact la cât se schimbă uleiul. Mai jos vom clarifica acest lucru pentru dumneavoastră.

Mai multe informații

Frânele auto

ABS

ABS (sistemul de frânare antiblocare) este un sistem care previne blocarea completă a roților automobilului la frânarea bruscă.

Mai multe informații

Defecțiuni ale discurilor de frână: semne și cauze

Sistemul de frânare îndeplinește un rol important în ceea ce privește siguranța în trafic. Unul dintre principalele elemente ale sistemului îl constituie discul de frână. Discurile de frână sunt expuse în mod constant sarcinilor mecanice și termice înalte. Pentru a diagnostica și înlătura rapid defectele discurilor de frână, proprietarul auto trebuie să cunoască principalele semne care le indică. Informațiile despre cauzele defecțiunilor îl vor ajuta să prevină avariile.

Mai multe informații

Sfaturi utile

Ce înseamnă indice de viteză anvelope?

Majoritatea mașinilor moderne au un indice de viteză al anvelopelor, iar în continuare vă vom explica ce înseamnă indice viteză anvelope, unde îl găsiți specificat, de ce este așa de important și dacă trebuie respectat cu strictețe sau nu.

Mai multe informații

Electricitate auto

Care este diferența dintre becul auto H7 și H4?

Atunci când călătoriți pe timp de noapte este foarte important să aveți sistemul de iluminare al mașinii foarte bine pus la punct. De buna funcționare și eficiența acestuia depinde siguranța la drum a dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

Mai multe informații

Ce este senzorul de ploaie într-o mașină

Orice șofer știe că un parbriz curat este vital pentru siguranța la drum, atât a noastră, cât și a celorlalți participanți la trafic. Și aici nu ne referim doar la praf și murdărie, ci și la picăturile de ploaie, care restricționează la fel de mult vizibilitatea conducătorului auto.

Mai multe informații

Piese de schimb populare

Termostatul auto: rolul acestuia, indiciile defecțiunilor și reparația

Termostatul este o piesă vitală a sistemului de răcire a mtorului. De starea acestuia depinde funcționarea motorului la temperatura optimă. Un termostat defect va determina supraîncălzirea motorului, ducând la deteriorarea acestuia și, implicit, la cheltuilei costisitoare de reparație.

Mai multe informații

Ce este o bujie incandescentă (pentru motoarele) diesel, indiciile defecțiunilor și prețul

În zonele cu climă caldă, un motor diesel poate fi pornit și fără bujii incandescente, având în vedere temperatura ridicată a aerului și temperatura redusă de aprindere a motorinei. Dar dacă temperaturile scad, aprinderea nu mai este eficientă, rezultând o creștere a emisiilor. Astfel, bujiile incandescente diesel vin să rezolve această problemă, mai ales că temperatura poate scădea nu doar din cauza climei și vremii, dar și din cauza blocului de cilindri sau chiulașei, care absorb căldura.

Mai multe informații

Transmisie auto

Tiptronic

Tiptronic este marca înregistrată a funcției care permite șoferului să controleze manual o cutie de viteze automată. Sistemul a fost elaborat în anul 1990, de compania Porsche, inițial fiind instalat exclusiv pe automobilele acestui brand. În prezent, diferite versiuni ale sistemului Tiptronic pot fi găsite la modelele unor asemenea producători precum Audi, Volkswagen, Seat, Peugeot.

Mai multe informații

Manumatic

Manumatic este termenul utilizat pentru a desemna transmisiile automate, semiautomate și variabile continuu, cu funcția de schimbare manuală a vitezei.

Mai multe informații

Steptronic

Mai multe informații

Glosar

Airbag

Mai multe informații

Aer condiționat auto

Noutăți

Prima parcare automată cu valet din lume se deschide în Germania

Acest serviciu funcționează la muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart. Este un proiect comun între Daimler și Bosch. Mașinile se parchează singure, fără intervenția umană: tot ce trebuie să facă șoferul este să activeze procesul prin intermediul unei aplicații de pe smartphone corespunzătoare. Șoferii își pot recupera mașinile în același mod.

Mai multe informații

Diagnosticare

Infografică

VW Golf IV: puncte forte

Volkswagen Golf IV este una dintre cele mai populare mașini din lume. Această generație a fost lansată în 1997. Aceasta are patru tipuri de caroserie: break, decapotabilă, hatchback cu 3 și 5 uși. Aceasta din urmă se bucură de o serie de avantaje, remarcate de mulți proprietari de mașini din Europa.

Mai multe informații

Probleme auto

Dacia Sandero: probleme la senzorul de parcare și alte defecțiuni frecvente

Dacia Sandero este un model compact realizat de producătorul român Dacia, disponibilă pe o mulțime de piețe internaționale, fiind recunoscută drept o mașină accesibilă și practică. Având în vedere prețul destul de bun, nu ai cum să te aștepți să țină o viață fără să se defecteze. Despre fiabilitatea Dacia Sandero parerile sunt împărțite. Per total, este o mașină destul de fiabilă, dar are și câteva neajunsuri, iar în acest articol ne propunem să îți prezntăm cele mai frecvente probleme ale Dacia Sandero.

Mai multe informații

Dacia Logan: probleme la închiderea centralizată, ralanti și alte defecțiuni

Modelul Dacia Logan este una dintre cele mai vândute mașini de pe piața romanească, fiind accesibilă pentru toate buzunarele. Datorită Renault, mașinile producătorului român și-au sporit fiabilitatea, performanța, beneficiind acum și de un design mai atrăgător. Dar chiar și așa, având în vedere prețul, nu te poți aștepta să țină o viață fără să se defecteze, astfel că referitor la fiabilitatea modelului Dacia Logan parerile sunt împărțite.

În acest articol vom analiza câteva probleme frecvente Dacia Logan, cauzele acestora și ce trebuie să faci ca să le rezolvi.

Mai multe informații
Înscrieți-vă la newsletter

Pentru a primi ultimele noastre noutăți și idei, vă rugăm completați adresa dumneavoastră de e-mail: