• SHOP
  • PARTNERS
  • CLUB
Testați contul premium
0
Garajul meu
Adăugă vehicul
0
Articole #86-8189
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Probleme auto

Ford Focus - cele mai frecvente probleme și opinii

Ford Focus, o mașină robustă, accesibilă și ușor de condus, s-a aflat în topul mașinilor compacte din 1998 până în 2018, când Ford s-a reorientat către SUV-uri. În acest articol vă vom prezenta cele mai frecvente probleme semnalate la Ford Focus.

Mai multe informații

Motor de mașină

Ce înseamnă frânarea cu motorul și dacă aceasta are vreun impact negativ asupra automobilului

Ai auzit și tu vorbindu-se în stânga și în dreapta de frâna de motor și cât este aceasta de eficientă, cum te ajută să economisești combustibil și să îți prelungești durata de viață a discurilor și plăcuțelor de frână? Dar habar nu ai ce înseamnă frâna de motor și cum se face aceasta? Ei bine, în acest articol îți voi explica tot ce trebuie să știi despre acest tip de frânare și cum să o realizezi corect.

Mai multe informații

Înlocuirea uleiului de motor: frecvența și costurile

Uleiul este unul dintre cele mai importante lichide ale mașinii, iar de starea acestuia depinde buna funcționare a motorului. Toți șoferii știu că la un moment dat vor trebui să schimbe uleiul de motor, dar puțini știu exact la cât se schimbă uleiul. Mai jos vom clarifica acest lucru pentru dumneavoastră.

Mai multe informații

Frânele auto

ABS

ABS (sistemul de frânare antiblocare) este un sistem care previne blocarea completă a roților automobilului la frânarea bruscă.

Mai multe informații

Defecțiuni ale discurilor de frână: semne și cauze

Sistemul de frânare îndeplinește un rol important în ceea ce privește siguranța în trafic. Unul dintre principalele elemente ale sistemului îl constituie discul de frână. Discurile de frână sunt expuse în mod constant sarcinilor mecanice și termice înalte. Pentru a diagnostica și înlătura rapid defectele discurilor de frână, proprietarul auto trebuie să cunoască principalele semne care le indică. Informațiile despre cauzele defecțiunilor îl vor ajuta să prevină avariile.

Mai multe informații

Sfaturi utile

Ce înseamnă indice de viteză anvelope?

Majoritatea mașinilor moderne au un indice de viteză al anvelopelor, iar în continuare vă vom explica ce înseamnă indice viteză anvelope, unde îl găsiți specificat, de ce este așa de important și dacă trebuie respectat cu strictețe sau nu.

Mai multe informații

Piese de schimb populare

Senzorul de temperatură al lichidului de răcire: rolul acestuia, indicii defecțiunilor și cum să-l verificați

Fiecare șofer știe că lichid de răcire sau antigel este foarte important pentru menținerea unei temperaturi optime de funcționare a motorului. Dar cum știe sistemul de răcire dacă motorul funcționează sau nu la temperatura corectă?
Aici intră în acțiune senzorul de temperatură a lichidului de răcire, iar mai jos vă voi explica ce este acesta, cum funcționează, cum îl verificăm și ce simptome are mașina dacă senzorul de temperatură este defect.

Mai multe informații

Termostatul auto: rolul acestuia, indiciile defecțiunilor și reparația

Termostatul este o piesă vitală a sistemului de răcire a mtorului. De starea acestuia depinde funcționarea motorului la temperatura optimă. Un termostat defect va determina supraîncălzirea motorului, ducând la deteriorarea acestuia și, implicit, la cheltuilei costisitoare de reparație.

Mai multe informații

Glosar

Airbag

Airbag (perna de siguranță) este un element de siguranță pasivă, menit să minimalizeze riscul de rănire în cazul unui accident rutier.

Mai multe informații

Steptronic

Steptronic este o funcție de schimbare manuală a vitezei pe o transmisie automată. A fost creată în 1996, de producătorul german ZF Friedrichshafen AG, după proiectul companiei BMW. Poate fi întâlnită la mașinile BMW, Mini, MG și Rover. Treptele de viteză pot fi schibmate folosind schimbătorul de viteze sau butoanele de pe volan.

Mai multe informații

Noutăți

Diagnosticare

Infografică

Lumini de avertizare, care indică activarea diferitor sisteme

Automobilele moderne sunt echipate cu numeroase sisteme electronice, fiecare din ele având indicatoarele sale de avertizare. Un automobil are în total peste o sută de simboluri indicatoare. Aici vă vom spune în detalii despre ele. Să începem cu semnele care indică dacă sistemul este pornit sau oprit.

Mai multe informații

Numărul mașinilor noi vândute în ultimii 20 de ani

Am pregătit aici o ilustrație interesantă pentru dumneavoastră. Cu ajutorul acesteia puteți afla ce tipuri de caroserii erau preferate de automobiliștii din Europa de Vest între anii 1998 și 2017. De exemplu, se remarcă următorul trend: în Europa a scăzut cererea pentru sedane. An de an se înregistrează din ce în ce mai puține mașini cu acest tip de caroserie: procentul lor din numărul total de mașini nou înmatriculate a scăzut de la 76 la 46 în decursul a 20 de ani.

Mai multe informații
Înscrieți-vă la newsletter

Pentru a primi ultimele noastre noutăți și idei, vă rugăm completați adresa dumneavoastră de e-mail: