Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Anvelope de vară

Producători
Alegeți din 694 Anvelope vara de înaltă calitate!
Rezultate pe pagină:

Anvelopele de vară pentru autoturisme sunt destinate pentru a fi utilizate atunci când temperatura medie ziua a depășit +7 °C. Folosirea acestor anvelope în perioada rece a anului poate determina pierderea elasticității lor, diminuarea aderenței și sporirea distanței de frânare. Anvelopele contribuie la o mai bună controlabilitate și asigură o frânare eficientă atât pe suprafețe de drum uscate, cât și umede.

Avantajele utilizării anvelopelor de vară pentru autoturisme

Asemenea modele sunt de obicei realizate din cauciuc tare cu densitate mare. Acesta îmbunătățește aderența la asfalt, are un efect pozitiv asupra duratei de viață și asigură autoturismului stabilitate la manevre. Anvelopele de vară se deosebesc de alte tipuri de anvelope și prin profilul benzii de rulare. În special, acestea au un număr mai mare de caneluri transversale. Acest lucru determină în același timp eliminarea eficientă a noroiului pe drumurile umede, dar și o bună dinamică a accelerării pe drumurile uscate.  Majoritatea modelelor pentru sezonul cald au un nivel redus de zgomot și un consum redus de combustibil.

6 sfaturi pentru alegere și cumpărare

 1. Instalați doar anvelope de dimensiunea recomandată de producătorul vehiculului. Următorii parametri sunt importanți:
  • Lățimea. Cu cât mai lată este anvelopa, cu atât mai bună este stabilitatea vehiculului în timpul frânării de urgență și menevrelor. Totuși, anvelopele late sporesc consumul de combustibil și se uzează mai repede.
  • Diametrul. Sporirea diametrului influențează în mod pozitiv viteza și aspectul vehiculului și în mod negativ nivelul de zgomot.
  • Înălțimea profilului. Anvelopele cu profil jos sunt instalate în principal pentru un aspect mai plăcut al vehiculului, iar anvelopele cu profil complet - pentru a spori nivelul de confort. Acesta din urmă asigură un condus lin.
 2. Țineți cont de modelul benzii de rulare. Acesta determină performanța anvelopelor. Catalogul cu anvelope de vară pentru autoturisme include următoarele tipuri de produse:
  • Cu model simetric. Acesta poate fi direcțional sau non-direcțional. Primul tip de anvelope elimină mai eficient apa și noroiul de pe zona de contact, iar al doilea tip se potrivește majorității vehiculelor urbane.
  • Cu model asimetric. Aceste anvelope asigură o stabilitate excelentă în toate condițiile de vreme, în special datorită blocurilor mai rigide din zona umerilor.
 3. Verificați compoziția amestecului. Baza o constituie de obicei cauciucul. Suplimentar se mai adaugă și silicați, diverse tipuri de ulei, amidon și alte substanțe. Unele permit reducerea rezistenței la rulare și consumul de combustibil, iar altele îmbunătățesc aderența.
 4. Comandați anvelopele de vară pentru autoturisme ținând cont de condițiile de exploatare. Astfel, există modele pentru autostradă și modele pentru oraș. Primele au un indice de viteză mare, iar ultimele minimalizează riscul de acvaplanare. Anvelopele care elimină cel mai eficient apa sunt marcate cu "Rain" sau "Aqua".
 5. Consultați specialiștii magazinului nostru online cu privire la caracteristicile produselor, inclusiv gradul de rezistență la căldură. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care intenționați să utilizați anvelopele în condiții climatice foarte calde sau pentru sarcini semnificative.
 6. Asigurați-vă că termenul de valabilitate al anvelopelor nu a expirat. Perioada de valabilitate este de obicei de 5 ani de la data de producție.

Autodoc24.ro este un magazin mare online cu anvelope de vară pentru autoturisme

Pe Autodoc24.ro veți găsi o gamă vastă de produse de calitate înaltă și ieftine. Vă oferim nu doar prețuri accesibile, ci și promoții, pentru a face menținerea vehiculului dumneavoastră și mai ieftină. Puteți cumpăra anvelope de vară pentru autoturisme chiar acum și să vă convingeți și singur că online cumpărăturile sunt foarte avantajoase.