Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Capace roţi

vedere
1186 Articole

Capace roţi: ce trebuie să cunoașteți

Capacele de roți au mai mult rolul de a îmbunătăți aspectul autovehiculului. Deasemenea, multe accesorii oferă protecție împotriva prafului, murdăriei, nisipului și altor particule abrazive, având un efect pozitiv asupra duratei de viață a elementelor de frânare. Mai mult, aceste accesorii reduc riscul de deformare a discurilor în cazul coliziunii laterale, absorbind ele însăși impactul.

Tipuri de capace pentru roți

După destinație:

  • Pentru un model de mașină anume. Adesea urmează construcția discurilor originale și sunt decorate cu logo-ul companiei auto. Sunt fiabile și atractive, însă un preț destul de ridicat.
  • Universale. Se potrivesc mai multor automobile și se aleg după diametru. Sunt mai ieftine decât cele din prima categorie și se găsesc adesea într-o gamă vastă în cataloage.

După construcție:

  • Deschise. Au găuri de ventilație mari, care asigură o bună circulație a aerului. Însă nu ascund prea bine defectele elementelor roții și nu protejează împotriva murdăriei și prafului. În plus, sunt dificil de curățat.
  • Închise. Sunt accesorii auto cu găuri mici sau fără găuri. Protejează foarte bine piesele sistemului de frânare, ascund urmele de coroziune sau deteriorările mecanice. Însă limitează fluxul de aer care răcorește sistemul, ceea ce poate cauza uzarea timpurie a elementelor de frânare.

Capacele roților diferă între ele și după formă. Acestea pot avea suprafața exterioară plată sau curbată. Accesoriile plate se potrivesc strâns, nu se deteriorează ușor, întrucât aproape că nu ies în relief. Capacele curbate sunt mai puțin practice, însă au un aspect mult mai frumos.

Pentru producția accesoriilor se folosesc diferite materiale:

  • Plastic. Este ușor, ieftin și nu corodează. Accesoriile din plastic flexibil își pot recăpăta forma chiar și în urma impactului mecanic.
  • Metal. Accesoriile din metal sunt foarte durabile și destul de grele. În condiții de umiditate înaltă, sunt expuse coroziunii.
  • Tipuri speciale de cauciuc. Sunt materiale flexibile, ușoare și suple, folosite la o gamă largă de temperaturi.

Accesoriile pot fi prinse cu închizători cu arc sau cu bolțuri de butuc. Primul tip de fixare asigură o montare și demontare ușoară; cel de-al doilea este mai dificil de prins și desfăcut, în schimb este mai fiabil.

Instrucțiuni de utilizare a capacelor de roți

  1. Folosiți doar acele accesorii care se potrivesc după dimensiune și alte caracteristici. Găurile tehnice și elementele de fixare trebuie să se potrivească pieselor standard.
  2. Înainte de montarea capacelor de roți asigurați-vă că nu sunt deformate și nu prezintă alte defecte semnificative. Verificați rigiditatea arcului la modelele cu închizătoare cu arc: cu cât mai rigid este, cu atât mai bine se va fixa accesoriul.
  3. Curățați accesoriile cu un burete și soluție cu săpun pe interior și exterior. Deasemenea, de regulă este permisă și spălarea automată.

AUTODOC: cumpărături online convenabile

Doriți să cumpărați accesorii în condiții avantajoase? Înregistrați-vă în magazinul online AUTODOC. Toate produsele noastre sunt relativ ieftine, iar unele dintre ele mai beneficiază și de promoții, pentur a putea economisi și mai mulți bani. Comandați online pe site-ul nostru sau prin intermediul aplicației mobile, pentru a cumpăra profitabil capace de roți.

loader Vă rugăm să aşteptaţi...