Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Racletă parbriz

vedere
Selectați categoria
Producători
117 Articole

Racletă gheață: ce trebuie să cunoașteți

În perioada înghețurilor puternice se recomandă să cumpărați raclete gheață pentru caroserie și geamuri. Cu ajutorul acestora veți curăța mașina ușor și rapid, fără să o deteriorați.

Tipuri de raclete pentru gheață

După construcție se disting următoarele accesorii:

 • Produse cu lungime fixă. Nu sunt întotdeauna comode pentru curățarea zonelor greu accesibile. Principalul lor avantaj îl constituie fiabilitatea.
 • Produsele cu mâner extensibil. Sunt foarte comode mai ales la curățarea acoperișului, în special pentru persoanele mai scunde și pentru proprietarii de mașini înalte. Unele accesorii din această categorie se caracterizează prin durabilitate relativ scăzută.

Atunci când alegeți un produs online, țineți cont de faptul că mulți producători oferă și elemente adiționale. De exemplu, acestea pot fi:

 • Dinți. Cu ajutorul lor se sprag bucățile mari de gheață.
 • Perii pentru îndepărtarea gheții și zăpezii. Sunt realizate din fire de rigiditate diferită. De multe ori este mai ușor de îndepărtat straturile mari de zăpadă cu ajutorul accesoriilor rigide, în timp ce perii moi curăță delicat suprafața mașinii.
 • Mănușă impermeabilă. Aceasta vă protejează mâinile de frig în timp ce lucrați.
 • Element de încălzire. Datorită acestuia nu mai este nevoie să apăsați tare pe geam, reducând astfel riscul de deteriorare a acestuia. Accesoriile încălzite sunt dotate cu un cablu și se conectează la bricheta auto.
 • Cu lanternă încorporablă. Aceasta asigură o curățare ușoară a caroseriei pe timp de noapte.

Producătorii folosesc diverse materiale pentru protejarea caroseriei, cum ar fi de exemplu:

 • Plastic. Produsele din plastic nu sunt foarte durabile, în schimb au preț accesibil.
 • Plastic ABS. Rezistă bine la temperaturile joase.
 • Policarbonat. Accesoriile realizate din acest material se folosesc fără probleme pentru perioade lungi de timp.

Produsele prezentate în cataloage, diferă deasemenea, după materialul suprafeței de lucru. Aceasta din urmă poate fi din cauciuc, plastic sau silicon.

Instrucțiuni de utilizare a racletelor pentru gheață

 1. Curățați geamurile seara, întrucât dimineața acest lucru va fi mult mai dificil.
 2. Înainte de a începe lucrul, porniți mașina, setați modul de încălzire și ridicați ștergătoarele.
 3. Începeți cu geamurile laterale. Parbrizul se va încălzi datorită aerului cald din mașină. Astfel vă va fi mai ușor să îndepărtați stratul de gheață.
 4. Evitați pe cât posibil mișcările haotice, îndreptați ustensila într-o singură direcție.
 5. Curățați regulat instrumentul.
 6. Dacă folosiți un accesoriu încălzit, nu îl păstrați pe o anumită zonă mai mult de două minute. Nu depozitați instrumentul decât după ce s-a răcit.

AUTODOC: cumpărături online convenabile

În magazinul nostru online puteți alege raclete pentru gheață și zăpadă, lavete pentru curățarea mașinii, bureți pentru spălare și o varietate de alte accesorii auto utile. Dacă aveți nevoie de ajutor, vă rugăm contactați specialiștii serviciului nostru de asistență. Aceștia vă vor informa nu doar despre caracteristicile produselor, ci și despre promoțiile noastre active. Comandați accesorii durabile și comode din magazinul nostru, pentru că este ușor și ieftin.

loader Vă rugăm să aşteptaţi...