Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. este gol
vedere
Producători
83 Articole

Cablurile de remorcare vă vor ajuta să tractați o mașină care s-a blocat în drum sau să o remorcați după o defecțiune. Sunt cabluri de 4 - 6 mlungime, cu elemente de prindere la ambele capete.

Tipuri de cabluri de remorcare

După material:

  • Metalice. Sunt produse împletite din mai multe corzi din oțel. Prezintă o durabilitate excelentă, însă sunt expuse coroziunii. Nu sunt elastice, motiv pentru care nu sunt mereu comode de depozitat. Asemenea accesorii se potrivesc doar pentru pentru remorcare. Sunt interzise pentru tractarea unei mașini blocate: asemenea cabluri se pot rupe atunci când sunt trase și pot deteriora mașina.
  • Textile. De obicei sunt realizate din nailon, sisal sau abaca. Puteți comanda online o curea plată sau un cablu împletit. Sunt compacte și sigure în cazul ruperii. Disconfortul în utilizarea lor îl constituie faptul că materialul din care sunt realizate este higroscopic: asemenea accesorii auto trebuie spălate și uscate după fiecare utilizare.
  • Din polipropilenă. Sunt perfecte pentru a scoate o mașină din zăpadă sau noroi. Sunt elastice și pot amortiza smuciturile mașinii. Dezavantajul lor îl constituie faptul că se uzează rapid sub acțiunea sarcinilor mecanice.
  • Din nailon. Sunt foarte durabile și pot rezista sarcinilor semnificative, fără să își piardă caracteristicile operaționale. Rezistă bine la umezeală și temperaturi extrem de mici.

Puteți cumpăra accesorii care se deosebesc după tipul elementelor de fixare. În general se folosesc bucle, cârlige sau carabine. Produsele oferite în cataloage au și capacitate de tractare diferită. Ar trebui să alegeți un produs capabil să tracteze între 150% și 300% greutatea mașinii dumneavoastră.

Instrucțiuni de utilizare a cablurilor de remorcare

  1. Verificați elementele de fixare înainte de remorcare. Dacă sunt deformate, contactați un service de recuperare auto. La atașarea accesoriului urmați instrucțiunile oferite de producător.
  2. Dacă amplasarea ochiurilor de tractare a mașinii vă permit, prindeți cablul de remorcare pe diagonală: de la gaura din stânga a unei mașini la cea din dreapta a celeilalte mașini. Datorită acestui mod de prindere se reduce la minim riscul de rupere a cablului.
  3. Accesoriile cu buclă prindeți-le cu un nod special, cum ar fi de exemplu nodul bulin.
  4. Depozitați produsele metalice și cele textile în locuri ferite de umezeală. În acest fel vă vor servi pentru mai mult timp.

AUTODOC: cumpărături online convenabile

În magazinul online AUTODOC puteți cumpăra cabluri de remorcare și alte accesorii auto, la prețuri accesibile. Iar dacă produsele de care aveți nevoie sunt și la promoție - vor fi chiar și mai ieftine. Comandați online chiar astăzi și convingeți-vă și singur că este ușor să faceți cumpărături economice.

loader Vă rugăm să aşteptaţi...