Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Tratament rugină

vedere
Selectați categoria
Producători
74 Articole

Tratament rugină: ce trebuie să cunoașteți

Inhibitorul de coroziune și rugină este un agent chimic special, destinat protecției împotriva oxidării a elementelor metalice din zonele greu accesibile ale caroseriei. Substanța are o capacitate de penetrare mare, ajungând astfel chiar și în cele mai mici tăieturi și crăpături, pentru a împinge umezeala afară din ele.

Tipuri de inhibitori de coroziune și rugină

După tipul de bază:

  • Pe bază de ulei. Atunci când utilizați aceste produse, elementele trebuie tratate cel puțin o dată pe an. Acești agenți nu se usucă după aplicare, de aceea pot umple crăpăturile când acestea din urmă apar.
  • Pe bază de ceară. Întărindu-se, formează un strat de ceară protector. Necesită reînnoire aproximativ la fiecare trei ani.

După principiul de operare se deosebesc:

  • Produse ce elimină rugina. Sunt folosite ca și tratament anticoroziune pentru mașinile cu rulaj mare. Acestea neutralizează produsele de oxidare, reacționând chimic cu ele.
  • Produse ce inhibă rugina. Acestea izolează suprafața metalică, ferind-o de expunerea la factorii externi. Conțin inhibitori care încetinesc procesul de oxidare.

Instrucțiuni de utilizare a inhibitorilor de coroziune și rugină

  1. Pulverizarea este cea mai potrivită metodă pentru tratarea zonelor greu accesibile. Astfel, dacă ați cumpărat produsul în canistră sau la cutie și nu sub formă de pulverizator, atunci va trebui să folosiți un pistol pulverizator.
  2. Atunci când lucrați cu cavități ascunse, pentru un plus de comoditate, puteți folosi diferite vârfuri și extensii.
  3. Se recomandă să aplicați produsul pe o suprafață pregătită corespunzător. Aceasta trebuie curățată, prin îndepărtarea oricăror urme de coroziune, și degresată.
  4. Zonele ce nu vor fi vopsite, trebuie acoperite cu bandă adezivă protectoare, pentru a evita murdărirea lor. Plăcuțele și discurile de frână trebuie acoperite cu o peliculă de polietilenă: în cazul în care agentul anticoroziv ajunge pe suprafața lor, le poate fi afectată performanța de frânare.
  5. Aplicarea produsului trebuie realizată la temperaturi nu mai mici de +5 °С, recomandat fiind +20–25 °С. Informații exacte veți găsi în instrucțiunile inhibitorului de coroziune și rugină.
  6. Lucrările trebuie realizate în aer liber sau în încăperi bine ventilate, departe de surse de foc, întrucât majoritatea compușilor anticorozivi conțin componente toxice și puternic inflamabile. Deasemenea, folosiți echipament de protecție pentru piele, ochi și căile respiratorii.

AUTODOC: cumpărături online convenabile

Dacă doriți să cumpărați inhibitori de coroziune și rugină la un preț accesibil, dar nu sunteți sigur de eficiența produselor existente pe piață, puteți alege orice produs din catalogul nostru. Vă oferim doar produse de calitate, fiabilitatea cărora a fost confirmată de mii de clienți, și reduceri pentru multe tipuri de substanțe chimice auto. Comandând de aici vă puteți convinge și singur că întreținerea mașinii poate fi de calitate și ieftină în același timp.

loader Vă rugăm să aşteptaţi...